Vsebina

Nazaj

Naprej

Boljša pot (Ellen G. White)

Predgovor (angleško)

Mnogi slišijo milostljivo Jezusovo vabilo: “Pridite k meni!” — vabilo poslano njim, ki so se oddaljili od Boga. Te besede segajo v srce mnogim, ki koprnijo po Bogu, in prebujajo v njih hrepenenje, da bi se zopet vrnili v Očetov dom. Takšni pogosto postavljajo enako vprašanje kakor Tomaž: “Kako moremo vedeti pot”1) Očetov dom se nam zdi tako daleč in pot k njemu tako negotova. Katera pot nas lahko popelje v Očetov dom?

Ta knjiga nam daje odgovor na to vprašanje. Vodi nas k Jezusu, ki je “pot in resnica in življenje”.2) Jezus je edini, ki lahko zadovolji hrepenenja človeške duše, umiri človeško srce in utrdi naše stopinje na poti miru.

Ta knjiga korakoma vodi po poti krščanskega življenja vsakega, ki išče pravičnost. Kaže nam, kako lahko dobimo odpuščanje grehov in se oblečemo v Kristusovo pravičnost; kako lahko ostanemo v Kristusu in napredujemo v krščanskem življenju. Ta knjiga je že mnogim vznemirjenim dušam prinesla tolažbo in upanje. Prav tako je usposobila mnoge, ki sledijo Kristusu, da zanesljiveje in živahneje sledijo svojemu nebeškemu Učitelju. Upamo, da bo ta knjiga potolažila še mnoge žalostne duše in jim pokazala pot v nebesa.

Očak Jakob je videl to pot v sanjah. Ko je bežal pred svojim bratom Ezavom, je spoznal, da je grešil. Utrujen in v strahu, da ga bo greh za večno ločil od Boga, je legel na zemljo in zaspal. In nato se mu je sanjalo: “Glej, lestvica je bila postavljena na zemljo, a njen vrh je segal do neba.”3) Tako mu je bila pokazana zveza med nebesi in zemljo. Skrivnostna lestev iz njegovih sanj je predstavljala Jezusa. Samo po Jezusu lahko pridemo k Bogu v nebeško kraljestvo, “zakaj ni ga tudi pod nebom ljudem danega drugega imena, po katerem bi se mi mogli zveličati”.4)

Ta knjiga je doživela v naši deželi več izdaj. Bila je tiskana pred drugo svetovno vojno leta 1927 z naslovom Pot k resnici, po njej pa z naslovom Pot h Kristusu v treh izdajah leta 1967, 1981 in 1991. V duhovni literaturi nima tekmeca. Njeno vrednost kaže tudi veliko število jezikov, v katere je prevedena. Doslej je bila prevedena v več kakor 100 jezikov.

Brez dvoma bo tudi ta peta izdaja, za katero je besedilo znova pregledano, nadaljevala zveličavno delo prejšnjih; prepričani smo, da bo mnogim utrujenim dušam prinesla počitek tako, da jih bo pripeljala h Kristusu, a po Kristusu k Bogu Očetu, v katerem se pomirijo vsi viharji in uresničijo vsa hrepenenja nemirnega človeškega srca.

Uredniški kolegij


Vsebina

Nazaj

Naprej

Več dobrih knjig lahko najdete na Založbi Logos!