Pisalo se je leto 2007. V tem letu sem upal, da bom resnično imel srečo v poslovnem in osebnem življenju.

Kljub temu, da so se težave začele že v začetku leta, sem navidezno srečo našel v mesecu februarju. Podpisal sem pogodbo s podjetjem, ki me je naučila »kako postati uspešen prodajalec«. Zaradi tega sem postal uspešen v prodaji. Cilji, ki sem si jih zastavil, so se začeli uresničevati. Ampak ta sreča je trajala zelo kratko, ker so me v naslednjih mesecih bolečine v križu zelo ovirale pri delu. Bil sem zelo razočaran, ker se moje stanje ni izboljšalo. Bolezen je tako napredovala, da sem bil prisiljen prekiniti sodelovanje s tem podjetjem. Bil sem priklenjen na posteljo, in čakal »na boljši jutri«. Postal sem nemočen in odvisen od drugih. Bilo mi je zelo težko. Bolečine in težave so se stopnjevale iz dneva v dan. Bil sem na robu obupa, ker nisem videl izhoda. Hotel sem umreti, ker je bilo nevzdržno. Vse se mi je podrlo. Nisem vedel kaj bo z menoj.

Prijatelji so me hrabrili in mi vlivali upanje, da naj nikoli ne pozabim na Jezusa Kristusa, ki me je že večkrat rešil iz brezna obupa.

Ko sem bil prisiljen ležati, sem imel veliko časa za razmišljanje. Te dneve sem izkoristil, da sem naredil načrte za prihodnje dni, ko bom spet zdrav. Vsaki dan sem upal, da bom kmalu zdrav. A kljub temu sem bil nezaupljiv in neveren. Strah me je bilo, ker sta me dvom in nevera tlačila v moji duši.

A kljub temu je Bog priskrbel rešitev za mene. Kajti z zdravnikom sva se odločila, da bom odšel na operacijo, ker druge rešitve ni bilo. S tem mi je Bog ponudil priložnost za rešitev.

Odločil sem se in odšel v bolnišnico. Ampak bolj, ko se je bližal trenutek operacije, bolj me je grabila močna panika. Strah me je bilo, da ne bom rešen. Kljub temu je bil Bog z mano. Ni me zapustil. Ko sem prestal operacijo in se prebudil, bolečin več ni bilo. Z Božjo pomočjo sem zmagal. Zaradi Njegove ljubezni sem srečen in vesel. Danes lahko normalno hodim brez bolečin in uživam v Božji dobroti vsakega dne. Kot pravi Sveto pismo v Psalmu 145,7: »Spomin na tvojo veliko dobroto bodo izrekali, zaradi tvoje pravičnosti bodo vriskali.«

Luka